Chci solární energii

Fotovoltaika je široce dostupnou technologií pro obyvatele rodinných i bytových domů s vhodnou střechou, firmy ve větších objektech nebo třeba investory s vhodným pozemkem. Jejich výhod budou ale moci využívat i další skupiny uživatelů: díky nastupující komunitní energetice budou moci vznikat třeba elektrárny ve společném vlastnictví obyvatel měst nebo projekty bez přímého propojení mezi výrobou a spotřebou elektřiny. Na následujících odkazech najdete více informací o jednotlivých kategoriích fotovoltaiky:

Chci domácí fotovoltaiku

Vlastní fotovoltaická elektrárna pomůže výrazně snížit účty za elektřinu ze sítě, po část roku může být váš dům dokonce zcela soběstačný. Ve spojení s dalšími prvky chytré domácnosti Získáte přehled o spotřebě a výrobě elektřiny a ve spojení s dalšími prvky chytré domácnosti dosáhnete dalších úspor.

Chci firemní fotovoltaiku

Udržte náklady na energie ve své firmě na uzdě. Fotovoltaika nabízí pro malé i velké firmy široké spektrum možností, jak snížit množství elektřiny nakupované ze sítě. Ať už s využitím některého dotačního programu či bez něj, návratnost investičních nákladů je na zlomku předpokládané životnosti solární elektrárny a je tak jasnou volbou ve všech případech, kdy to místní podmínky dovolují.

komunitní energetika

Vznik komunit v energetice je nastupujícím trendem dneška. Jde o střední cestu mezi tradiční centralizovanou energetikou a vlastní výrobou a spotřebou elektřiny v soukromých zdrojích.

Seznam doporučených firem

Dobře provedená instalace v dohodnutých termínech završuje každý úspěšný projekt solární elektrárny. Náš seznam instalačních a servisních firem, které v oboru dlouhodobě působí a které získaly náš etalon kvality, může být vodítkem při výběru prověřeného dodavatele.