Partnerství

Partneři Solární asociace získávají nadstandardní poradenské a informační služby. Mají dále možnost oslovit naše členy prostřednictvím marketingových nástrojů, jako jsou PR články nebo prezentace na námi pořádaných akcích. S každým z našich stříbrných a zlatých partnerů rozvíjíme individuální spolupráci prospěšnou jako pro ně samotné, tak pro naši širokou členskou základnu.

kontakt

Mgr. Petra Písková
E: petra.piskova@solarniasociace.cz

soubory ke stažení

Zlaté partnerství

Společnost Alukov a.s. je tradiční česká firma, od roku 1995 se specializuje na bazénová, terasová. SPA zastřešení a v posledních letech také na fotovoltaická zastřešení. Vybudovala svá zastoupení ve 40 zemích světa, čímž vytvořila největší prodejní síť ve svém oboru. Neustále inovuje své aktivity směrem k zákazníkům. Pro bližší kontakt se zákazníky otevřela showroomy v České republice – v Praze a Orli u Chrudimi, na Slovensku nedaleko Bratislavy a v Maďarsku v Bátonyternye. Disponuje výrobní kapacitou 5.tisíc zastřešení ročně ve svých fabrikách v České republice, Slovensku a Maďarsku. Je rovněž lídrem v oblasti Fotovoltaické estetiky.

KONTAKT

T: +420 731 623 475
E: p.urvalek@alukov.cz

www.alukov-solar.com

Česká společnost ASES GROUP, s. r. o. se zabývá vývojem, výrobou a distribucí Automatických hasicích systémů pro lokální hašení elektroinstalace a elektrických zařízení.

Tyto systémy dokážou detekovat a eliminovat vznikající požár již v samotném počátku na základě zvyšující se teploty v chráněném prostoru. Kromě hašení umí systémy vyslat signál přes EPS a odpojit chráněný prostor od elektrického proudu. Díky těmto vlastnostem chráníme majetek i životy.

KONTAKT

Antala Staška 1859/34, Krč
140 00 Praha 4

T: +420 725 191 911
E: info@asesgroup.cz
     roncak.peter@asesgroup.cz

www.asesgroup.cz

Společnost BayWa r.e. dodává cenově dostupné komponenty prémiové kvality pro fotovoltaické elektrárny. BayWa je distributorem nabízejícím související služby a energetická řešení pro domácnosti i průmyslové podniky. Buduje vlastní vývojový tým. Školí své klienty z řad instalačních firem a pomáhá jim navrhnout řešení. Díky silnému zázemí patří BayWa r.e., s 30letou tradicí se zastoupením ve 29 zemích světa, mezi hlavní hráče v oblasti výstavby a provozování obnovitelných zdrojů energie. BayWa r.e. je zároveň největším distributorem fotovoltaických komponent v Evropě.

KONTAKT

Na Trati 206
252 19 Chřásťany

T: +420 555 444 237
E: info@baywa-re.cz

www.baywa-re.cz

Decci a.s. je česká společnost, která projektuje a realizuje výstavbu fotovoltaických elektráren pod jednotnou obchodní značkou FVE CZECH. Tato obchodní značka reprezentuje komplexní technologická řešení fotovoltaických elektráren, provozní předpisy a řídící systémy provozu fotovoltaických elektráren.

KONTAKT

V Šáreckém údolí 764/1
Dejvice, 160 00 Praha 6

T:+420 233 321 611
E: decci@decci.cz

www.decci.cz

Doucha Šikola advokáti je jedinou českou advokátní kanceláří, zaměřenou výhradně na klienty z oboru energetiky. Partneři advokátní kanceláře, Pavel Doucha a Luděk Šikola poskytují právní poradenství klientům v tomto oboru již od roku 2009. Kancelář si zakládá na tom, že úspěšné právní poradenství v tak složitém oboru se neobejde bez znalosti technických a ekonomických detailů podnikání v energetice.

KONTAKT

Mezibranská 579/7
110 00 Praha 1

T: +420 212 270 635
E: kancelar@dsadvokati.cz

www.dsadvokati.cz

Společnost EKOTECHNIK byla založena v roce 1990. Nejprve se společnost zabývala instalací a distribucí potrubních a fóliových systémů od domácností po těžký průmysl. V současnosti společnost provozuje vlastní fotovoltaické elektrárny o výkonu 17 MWp. Kromě toho realizovali instalace fotovoltaických panelů na střechách o celkovém výkonu 4 MWp. Od roku 2012 připravuje malé ekologické zdroje pro vlastní spotřebu.

KONTAKT

Branická 69/66
14700 Praha 4

E: ekotechnik@ekotechnik.cz

www.ekotechnik.cz

Enery je mezinárodní společnost působící v oblasti obnovitelných zdrojů s cílem stát se lídrem v cestě k zelené energetice. Kromě solárních elektráren v ČR a SK provozuje i solární elektrárny v Bulharsku a Rumunsku. V současné době taktéž developuje další stovky MW v různých evropských zemích (Estonsko, Česká Republika, Rakousko, Bulharsko, Rumunsko, Slovensko, atp.)

KONTAKT

Pobřežní 620/3
180 00, Praha 8

E: office.prague@enery.energy

enery.energy

Green energy trading je v oblasti fotovoltaiky již od roku 2008. Prodává fotovoltaické panely, střídače, baterie,konstrukce a příslušenství velkoobchodním zákazníkům. Mezi nabízené značky patří Canadian Solar, GOODWE, Dyness, PYLONTECH, SOLAX,  Trinasolar, LONGI Solar, Jolywood a další. Aktivně se věnuje sledování  trendů v oblasti fotovoltaiky, což umožňuje poskytovat kvalitní a prověřené produkty a díky tomu neustále rozšiřuje své portfolio. Činnost GET se v posledním roce rozšířila na západní trhy, především DACH region a ve východní části Evropy se zaměřuje na polský a bulharský trh.

KONTAKT

Dobšická 3579/15
669 02 Znojmo

T: +420 775 557 055

www.getrading.eu

Společnost Huawei je předním světovým poskytovatelem energetických produktů a řešení, usilujícím o integraci digitálních technologií a výkonové elektroniky, rozvoj čistých zdrojů energie a digitalizaci energetiky. V rozsáhlém portfoliu FusionSolar, představuje pokročilé fotovoltaické a bateriové systémy, pro oblasti výroby, přenosu, distribuce a spotřeby energie. Díky neutuchající inovaci otevírají řešení FusionSolar cestu k obnovitelné energii jako primárnímu zdroji pro každou domácnost, organizaci, či energetický celek.

KONTAKT

Jihlavská 1558/21
140 00 Praha

T: +420 778 453 219
E: martin.hodek@huawei.com

www.solar.huawei.com/cz

JA Solar je čínský dodavatel solárních modulů, který je jedním z předních hráčů v tomto sektoru. Díky dlouholetým zkušenostem společnosti, JA Solar dodává technologické inovace a vyspělé produkty nejvyšší spolehlivosti, má stabilní finanční sílu a dobře rozvinutou globální prodejní a servisní síť. JA Solar si klade za cíl umožnit co největšímu počtu lidí a firem využívat solární energii. S ohledem na to jsou vyvíjeny inovativní produkty a řešení pro vyšší efektivitu. S JA Solar se solární energie stává úspěšným příběhem. Vysoká kvalita, inovace a specializované služby dělají z JA Solar spolehlivého partnera pro lidi a životní prostředí.

KONTAKT

Bauhausplatz 4-6
808 07 Mnichov, Německo

T: +49 152 0636 9268
E: petrazelenicka@jasolar.eu

www.jasolar.com

Investiční skupina Jufa je českou investiční skupinou, která patří mezi nejrychleji rostoucí vlastníky solárních elektráren v České republice. Její hlavní činností je energetika – zejména obnovitelné zdroje energie se zaměřením na fotovoltaické elektrárny. Do skupiny Jufa v současné době spadá 20 solárních elektráren o celkovém výkonu 52 MW.

KONTAKT

Karlovarská 70
323 00 Plzeň

T: +420 724 326 455
E: info@jufa.cz

www.jufa.cz

KASKA s.r.o. je česká společnost specializující se na instalace větších fotovoltaických celků. Provádí mechanické a elektromontáže, kam patří kabelování stejnosměrné i střídavé části. V oblasti fotovoltaiky má mezinárodní zkušenosti a zaměřuje se na FVE na volné pozemní ploše, velké průmyslové střechy, carporty, ale i agrovoltaiku a plovoucí FVE. Zajišťuje beranění sloupků, zavrtávání zemních vrutů a také montáže konstrukcí a panelů. Jsou držiteli osvědčení o kvalitě ISO 90001, ISO 14001- systému řízení vztahu s životním prostředím a ISO 45001, standardu bezpečnosti práce.

KONTAKT

Prostřední 3
370 04 České Budějovice 4

T: (+420) 383 134 231
E:
info@kaska.eu

www.kaska.eu

Memodo s.r.o. je specializovaný velkoobchod s fotovoltaikou, tepelnými čerpadly a bateriovými systémy. Cílem společnosti je vybavit solární techniky a instalační firmy v Evropě všemi nezbytnými komponenty pro výrobu čisté energie! Odbornost Memodo zahrnuje prodej nabíjecích stanic, tepelných čerpadel a montážních konstrukcí. Plně pokrývá potřeby jak rezidenčního, tak i komerčního sektoru. Na německém trhu působí Memodo od roku 2013 a od roku 2022 má plnohodnotné české zastoupení, díky kterému jsme blíže českým i slovenským zákazníkům. Skupina Memodo působí a dodává zboží už ve 25 zemích světa. Jsme Energy:Experts.

KONTAKT

Lighthouse Towers
Jankovcova 1569/2c

T: (+420) 228 888 723
E:
info@memodo.cz

www.memodo.cz

Společnost Photon Energy je součástí skupiny Photon Energy Group, která poskytuje řešení pro solární energii a úpravu vody po celém světě. Solární řešení a služby pokrývají celý životní cyklus fotovoltaických elektráren od projektování přes zajištění financování, nákup komponentů až po výstavbu a servis. Součástí poskytovaných služeb je také komplexní servis centrálních a decentrálních střídačů. Od svého založení v roce 2008 společnost postavila FVE s celkovou kapacitou přes 100 MWp a zajišťuje provoz, údržbu a monitoring pro více než 300 MWp instalovaného výkonu. Photon Energy je kótována na burzách ve Varšavě, Praze a Frankfurtu, má sídlo v Amsterdamu a kanceláře v Austrálii, Jižní Americe a po celé Evropě.

KONTAKT

Amazon Court,
Karolinská 661/4
186 00 Prague 8

T: +420 277 002 924
E: info.cz@photonenergy.com

www.photonenergy.com

RAYLYST Solar s.r.o. je předním evropským distributorem fotovoltaických technologií. Dodává solární panely nejvyšší kvality kategorie Bloomberg Tier 1, střídače a bateriové systémy od největších světových výrobců. Nabízí vše pod jednou střechou! Technickou podporu, školení, logistické služby nebo finanční řešení uzpůsobená potřebám klientů. Spolehliví partneři RAYLIST realizují rezidenční, komerční a průmyslové instalace. Na větších „utility scale“ projektech spolupracuje se špičkovými EPC společnostmi.

KONTAKT

Prague Gate, 11. patro
Türkova 2319/5b, 149 00
Praha, Česká republika

T: (+420) 731 259 899
E:
info@raylyst.eu

www.raylyst.eu

Neziskově hospodařící kolektivní systém REsolar byl založen největšími provozovateli solárních elektráren a asociacemi Solární asociace (dříve Česká fotovoltaická průmyslová asociace) a Aliance pro energetickou soběstačnost sdružující provozovatele FVE a výrobce solárních panelů. Kolektivní systém REsolar zajišťuje sběr odpadu ze solárních panelů, svozy a recyklaci odpadu ze solárních panelů.

KONTAKT

Drtinova 557/10
150 00 Praha 5

T: +420 606 880 870
E: info@resolar.cz

www.resolar.cz

Rezolv Energy je nezávislým výrobcem čisté energie založeným za účelem vybudování portfolia větrných a solárních projektů a projektů skladování energie o výkonu několika gigawattů ve střední a jihovýchodní Evropě. Firma je vlastněna globálně působící společností Actis, předním světovým investorem do udržitelné infrastruktury. V současnosti společnost již připravuje k výstavbě více než 2 GW prostřednictvím čtyř projektů v Rumunsku a Bulharsku. Vyrobená čistá energie bude prodávána komerčním a průmyslovým společnostem prostřednictvím dlouhodobých smluv o výkupu elektřiny (PPA).

KONTAKT

Karolinská 661/4
186 00 Praha 8

T: +420 227 316 222
E: info@rezolv.energy

www.rezolv.energy

Solar Global a.s. je přední český producent energie z fotovoltaických a dalších obnovitelných zdrojů. Dceřiné organizace realizují výstavbu a servis desítek fotovoltaických elektráren, investice v oblasti moderní energetiky, bateriových úložišť a vodních elektráren, obchodují a efektivně využívají čistou elektrickou energii.

KONTAKT

Křižíkova 680/10b
Praha 8 – Karlín

T: +420 725 344 801
E: info@solarglobal.cz

www.solarglobal.cz

Solartec byl založen v roce 1993 v Rožnově pod Radhoštěm v areálu bývalé Tesly. Jejím hlavním zaměřením je projektování a výstavba fotovoltaických systémů a elektráren, jejich provozování a servis, dodávka fotovoltaických panelů a komponentů. Dále pak navrhování ostrovních systémů, zakázkovou výrobou a opravou fotovoltaických panelů, solárním ohřevem teplé užitkové vody, regulací přebytků a diagnostikováním fotovoltaických panelů.

KONTAKT

Televizní 2618
756 61 Rožnov pod Radhoštěm

T: +420 575 750 034
E: obchod@solartec.eu

www.solartec.eu

SUNFIN PRAHA s.r.o. je česká společnost zaměřená na kompletní poradenství a realizace projektů v elektroenergetice, projektů pro zaručenou úsporu energie jako jsou výstavba a servis fotovoltaických elektráren (FVE), bioplynových stanic (BPS), elektroenergetika a inženýrství, kompletní elektro služby, projektové práce VN, NN, EZS, hromosvody, stavební činnost, výstavba trafostanic a rozvoden, poradenství pro vysoké napětí, vypracování podnikatelského záměru a ekonomické návratnosti, organizace a správa SPV (Special Purpose Vehicle – společnost založená pro konkrétní projekt) a další služby.

KONTAKT

Olgy Havlové 2901/28
Žižkov, 130 00, Praha 3

T: +420 775 865 922
E: info@sunfin.cz

www.sunfin.cz

UniCredit Bank je evropská banka s dominantním postavením ve střední a východní Evropě, která významým podílem financuje obnovitelné zdroje v České republice a dlouhodobě pomáhá svým přístupem k OZE hájit zájmy solárního sektoru. Například jen podíl na financování FVE v ČR představuje u UniCredit Bank úctyhodných 25 procent. Skupina UniCredit potom financuje obnovitelné zdroje ve všech 22 evropských zemích, v nichž působí.

KONTAKT

Želetavská 1525/1
140 92 Praha 4

T: +420 955 911 111
E: info@unicreditgroup.cz

www.unicreditbank.cz

Stříbrné partnerství

Společnost SolarEdge je světovým lídrem v oblasti inteligentních energetických technologií a vyvinula inteligentní měnič, který změnil způsob získávání a řízení energie ve fotovoltaických (FV) systémech. SolarEgde měnič s optimalizací DC strany se snaží maximalizovat výrobu energie a zároveň snížit náklady na energii vyrobenou fotovoltaickým systémem. Společnost SolarEdge a prostřednictvím svých řešení v oblasti fotovoltaiky, ukládání energie, nabíjení elektrických vozidel, baterií, pohonů elektrických vozidel a síťových služeb se zaměřuje na širokou škálu segmentů energetického trhu.

KONTAKT

Werner-Eckert-Str. 6
81829 Mnichov

T: +420 773 002 404
E: petr.klimek@solaredge.com

www.solaredge.com

SOLARHOME se dlouhodobě specializuje na návrhy, projektování, realizace a servis fotovoltaických systémů. Společnost SOLARHOME realizuje fotovoltaické (solární) elektrárny pro domácnosti, pro podnikatele, hybridní i ostrovní systémy a systémy pro ohřev vody z fotovoltaických panelů, monitoring, servis a údržbu fotovoltaických elektráren.

KONTAKT

Široká 241/25
251 01 Říčany u Prahy

T: +420 774 76 52 79
E: obchod@solarhome.cz

www.solarhome.cz

Mediální partnerství

ENERGY-HUB s.r.o. je moderní nezávislá platforma pro sdílení informací a rozvoj energetického sektoru slučující společenské sféry akademického, vědního, technického a soukromého sektoru. Portál www.energy-hub.cz přináší denní monitoring tisku a výběrových řízení v energetice, je vydavatelem odborného magazínu PRO-ENERGY a také organizátorem odborné energetické konference PRO-ENERGY CON.

KONTAKT

Drtinova 557/10
150 00 Praha 5

E: office@energy-hub.cz

www.energy-hub.cz

Odborný webový portál Komunální ekologie se zabývá ekologií především z pohledu měst a obcí. Přinášíme aktuální zpravodajství, reportáže a publicistiku týkající se odpadového hospodářství, dotací, vodohospodářství, ochrany ovzduší a ENERGETIKY. Spolupracujeme s předními odborníky z uvedených oblastí, nabízíme možnost online poradenství. Tipy na úspory energií nejen ve veřejné správě, financování energetických projektů, příklady dobré praxe, informace o nových postupech a technologiích.

KONTAKT

Rubeška 393/7
190 00 Praha 9 – Vysočany

E: redakce@komunalniekologie.cz

www.komunalniekologie.cz

Obnovitelně.cz přináší informace o moderní energetice v širších souvislostech udržitelné ekonomiky. Čtenáře informuje o aktuálním dění ve využití obnovitelných zdrojů, akumulaci energie nebo elektromobilitě. Portál přináší zprávy o novinkách z českého prostředí, ale také zajímavých nápadech nebo progresivních krocích ve využití šetrných zdrojů energie v zahraničí.

KONTAKT

Josefská 9
620 00 Brno-střed
(budova E-pasáž, 2. patro)

E: redakce@obnovitelne.cz

www.obnovitelne.cz

Odborný on-line portál Průmyslová ekologie se zabývá činností průmyslu a jeho působením na životní prostředí. Prostřednictvím komentářů, polemik a dalších publicistických forem přibližujeme našim čtenářům problematiky v oblastech vody, ovzduší, odpadů, chemie a ENERGETIKY. Průmyslová ekologie je místem, kde se odborné názory střetávají se znalostmi lidí z praxe. Zabýváme se nejaktuálnějšími tématy: od rad na energetické úspory v podnicích, přes nejnovější trendy v obnovitelných zdrojích energie a elektromobilitě, až po novinky v národní i evropské legislativě a jejich vliv na tuzemskou energetiku.

KONTAKT

Rubeška 393/7
190 00 Praha 9 – Vysočany

E: redakce@prumyslovaekologie.cz

www.prumyslovaekologie.cz

Odborná partnerství

Aliance pro energetickou soběstačnost je nevládní organizace propojující producenty energie z obnovitelných zdrojů, profesionály z oblasti šetrného využívání energie s univerzitním a veřejným prostorem. Cílem Aliance je maximální využití výhod kombinace místních čistých zdrojů energie s vysoce účinnými technologiemi. Naše činnost je zaměřena na osvětu, propagaci moderních trendů a vzdělávání. Aliance usiluje o postupnou proměnu české ekonomiky tak, aby byla poháněna nezávislým, čistým a ve vhodných případech lokálním energetickým systémem.

KONTAKT

Bláto 1
285 04 Uhlířské Janovice

E: info@alies.cz

www.alies.cz

AKU-BAT CZ, z.s. je asociace sdružující nejvýznamnější subjekty aktivní v oblasti akumulace energie.
Jejími členy jsou nadnárodní energetické firmy, mezinárodní i tuzemští výrobci baterií, nejvýznamnější hráči na poli obnovitelných zdrojů energie, průmyslové podniky, energetické poradenské společnosti, právní firmy a výzkumné instituce.

KONTAKT

Křižíkova 680/10b
Praha 8, 186 00

E: fousek@akubat-asociace.cz

www.akubat-asociace.cz

Asociace nezávislých dodavatelů (ANDE) si klade za cíl vytvoření platformy pro vzájemnou spolupráci mezi jednotlivými dodavateli energií i dalšími subjekty trhu v oblastech vedoucích k odstraňování existujících legislativních, technických a procesních překážek fungování liberalizovaného trhu. ANDE chce svou činností přispět ke zkvalitnění služeb poskytovaných na trhu s energiemi, především ve vztahu ke konečnému zákazníkovi.

KONTAKT

Lublaňská 647/48
120 00 Praha 2 – Vinohrady

E: derfl@ande.cz

www.ande.cz

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé republiky. AMSP ČR se účastní klíčových jednání ministerstev k novým zákonům týkajícím se podnikatelského prostředí. Předkládá zásadní stanoviska a názory za segment malého a středního podnikání v odborných týmech ministrů.

KONTAKT

Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8

T: +420 236 080 454
E:
amsp@amsp.cz

www.amsp.cz

Vzdělávací a informační středisko Centrum Veronica působí v unikátním prostředí obce Hostětín. Obec je známá svými ekologickými projekty, které byly realizovány díky spolupráci obce s Centrem Veronica a Občanským sdružením Tradice Bílých Karpat.

Posláním Centra Veronica Hostětín je ukazovat na praktických příkladech, realizovaných modelových projektech a výsledcích jejich monitorování, že vztah k přírodě, místním zdrojům a tradicím spolu s ohleduplným hospodařením může chránit životní prostředí a globální klima, ekonomicky stabilizovat venkov a řešit nezaměstnanost i v poměrně odlehlých oblastech.

KONTAKT

ZO ČSOP Veronica
č.p. 86, 687 71 Hostětín

T: +420 572 641 855
E:
hostetin@veronica.cz

www.hostetin.veronica.cz

Klastr Česká peleta představuje organizované úsilí zaměřené na inovace, zvýšení růstu a konkurenceschopnosti členů, včetně posilování oboru využívání biomasy pro vytápění. Celé odvětví využívání tvarových biopaliv představuje vzájemnou spolupráci dvou sektorů, které jsou na sobě surovinově a majetkově nezávislé, ale ekonomicky vzájemně propojené. Jedná se o na jedné straně odvětví produkce pelet a briket z biomasy i dalších tvarových biopaliv a na straně druhé odvětví výroby kotlů na biomasu ve všech možných provedeních a výkonových řadách.

KONTAKT

Ruská 294
252 29 Dobřichovice

T: +420 724 611 316
E:
predseda@ceska-peleta.cz

www.ceska-peleta.cz

Česká rada pro šetrné budovy podněcuje trh k přeměně způsobů, jakými jsou budovy a urbanistické celky navrhovány, vystavěny, renovovány, provozovány a demolovány, aby takto vytvořila zdravé, prosperující, environmentálně i společensky ohleduplně vystavěné prostředí, které zvyšuje kvalitu života.

KONTAKT

Drtinova 557/10
150 00 Praha 5

T: +420 775 577 496
E:
info@czgbc.org

www.czgbc.org

České vysoké učení technické v Praze – Laboratoř diagnostiky fotovoltaických systémů na Fakultě elektrotechnické ČVUT Praha. Akreditovaná laboratoř se primárně zabývá diagnostikou fotovoltaických systémů, analýzou rizik v oblasti FVS a vědecko-výzkumnou činností.

KONTAKT

Technická 2
166 27 Praha 6

T: +420 224 310 386
E:
sekretariat@fel.cvut.cz

www.pasan.feld.cvut.cz

Česká komora lehkých obvodových plášťů byla založena roku 2007 18 významnými firmami z řad výrobců lehkých obvodových plášťů a jejich dodavatelů. Smyslem je podpora kvality výrobků a vysoké odborné úrovně dodavatelů lehkých obvodových plášťů, oken, dveří a otvorových výplní. Cílem ČKLOP je vhodnými metodami přispívat k rozvoji trhu.

KONTAKT

Golčova 486
148 00 Praha 4 – Kunratice

T: +420 246 083 810
E:
info@cklop.cz

www.cklop.cz

Evropský týden udržitelného rozvoje (ETUR) je celoevropská iniciativa, která má za cíl zviditelňovat projekty a aktivity propagující udržitelný rozvoj a jeho principy. Jeho cílem je šířit povědomí o udržitelném rozvoji a propagovat iniciativy, které se mu věnují. Probíhá každoročně v týdnu od 30. 5. do 5. 6. V celé Evropě se pořádají tisíce tematických akcí: konference, výstavy, workshopy, semináře, filmová promítání, komunitní akce, dny otevřených dveří a mnohé další aktivity.

KONTAKT

E: info@tydenudrzitelnosti.cz

www.tydenudrzitelnosti.cz
www.udrzitelny-rozvoj.cz

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje má za úkol chránit životy, zdraví a majetek obyvatel Středočeského kraje před požáry a poskytuje pomoc při mimořádných událostech např. živelných pohromách.

KONTAKT

Jana Palacha 1970
272 01 Kladno

E: +420 950 870 011
E:
podatelna@sck.izscr.cz

www.hzscr.cz

Hospodářská komora hlavního města Prahy sdružuje téměř 14 000 členů (právnických i fyzických osob), kteří jsou organizováni v 60 regionálních a 81 oborových asociacích. Posláním je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR, a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. CZEPHO je členem energetické sekce a sekce pro životní prostředí.

KONTAKT

Nám. Franze Kafky 7
110 00 Praha 1

E: +420 224 818 197
E:
hkp@hkp.cz

www.hkp.cz

Slovenská asociácia fotovoltického priemylu (SAPI) zastupuje fotovoltaiku od roku 2010, připomínkuje legislativu, zastupuje sektor na jednáních s Úřadem pro regulaci síťových odvětví, Ministerstvem hospodářství Slovenské republiky, v Národní radě Slovenské republiky, vystupuje před médii, je známá v mezinárodních strukturách (EPIA) a komunikuje s Bruselem. Organizuje konference pro fotovoltaiku a jako jediná na Slovensku je součástí dvou evropských projektů. Zástupci SAPI přednášejí na domácích i zahraničních konferencích, připravují odborná stanoviska, působí nejen na Slovensku, ale i v zahraničí v oblasti OZE. SAPI má své zástoupení i v Energetické komisi Hospodářského výboru Národní rady Slovenské republiky.

KONTAKT

Bajkalská 12188/5 B
831 04 Bratislava

E: info@sapi.sk

www.sapi.sk

Svaz moderní energetiky je zastřešující platforma, která otevírá příležitosti pro inovativní technologie a nové přístupy. Nabízí společný hlas profesních sdružení v oblasti moderní energetiky. Zakládajícími členy jsou Aliance pro energetickou soběstačnost, Solární asociace, Asociace pro akumulaci a baterie AKU-BAT CZ, Spolek pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla COGEN Czech a Česká technologická platforma pro Smart Grid největší české sdružení provozovatelů fotovoltaických elektráren. Akademickou sféru ve svazu zastupují Univerzitní centrum efektivních budov ČVUT v Praze, Centrum ENET při VŠB – TU Ostrava a spolupracujeme také s experty z Fakulty elektrotechniky VUT v Brně.

KONTAKT

Korunní 810/104
Vinohrady, 101 00 Praha 10

T: +420 737 128 471
E:
kancelar@modernienergetika.cz

www.modernienergetika.cz

Solar Power Europe dříve European Photovoltaic Industry Association vznikla již v roce 1985, zastupuje své členy a hájí zájmy solárního sektoru po celé Evropě. Solární asociace je kolektivním členem a zástupcem České republiky v této nejvýznamnější fotovoltaické evropské organizaci. Podílí se aktivně na její činnosti a jejím prostřednictvím ovlivňuje například tvorbu legislativních norem EU.

KONTAKT

Rue d’Arlon 69-71B-1040
Brussels – Belgium

T: +32 270 955 20
E:
info@solarpowereurope.org

www.solarpowereurope.org

Svaz průmyslu a dopravy je nestátní dobrovolnou nepolitickou organizací, sdružující zaměstnavatele a podnikatele v České republice. Je největším zaměstnavatelským svazem, který reprezentuje rozhodující část českého průmyslu a dopravy. Jeho posláním je ovlivňovat hospodářskou a sociální politiku vlády České republiky s cílem vytvářet optimální podmínky pro dynamický rozvoj podnikání v ČR a hájit společné zájmy svých členů. Hájí a prosazuje zájmy zaměstnavatelů a podnikatelů ČR v evropských a mezinárodních organizacích.

KONTAKT

Freyova 948/11
190 00 Praha 9

T: +420 225 279 111
E:
spcr@spcr.cz

www.spcr.cz

Technologická platforma „Udržitelná energetika ČR“ je institucionální nástroj pro podporu aktivit souvisejících s výzkumem, vývojem a zaváděním technologií využitelných pro udržitelný rozvoj výroby, přenosu a spotřeby moderních forem energie v ČR.

KONTAKT

Hlavní 130
250 68 Husinec, Řež

E: sekretariat@tpue.cz

www.tpue.cz

Unie zaměstnavatelských svazů České republiky sdružuje ve svých sekcích zaměstnavatelské svazy z oblasti průmyslu, dopravy, stavebnictví, pojišťovnictví, finančních služeb, zdravotnictví, školství, kultury a sociálních služeb. Zastupuje tak obchodní společnosti, příspěvkové a rozpočtové organizace státu, krajů i obcí i nestátní neziskové organizace. Již od roku 1990 se Unie podílí na tvorbě a realizaci hospodářské a sociální politiky ČR zejména tím, že formuluje společné zájmy svých členů a prosazuje je v dialogu s Parlamentem ČR, Vládou ČR, Asociací krajů ČR, Svazem měst a obcí ČR, odborovými organizacemi a ostatními organizacemi zaměstnavatelů.

KONTAKT

Na Pankráci 1618/ 30
140 00 Praha 4

T: +420 234 633 210
E:
info@uzs.cz

www.uzs.cz

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov, vzniklo v roce 2010 jako samostatný vysokoškolský ústav ČVUT v Praze za podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu ČR. Budova v Buštěhradě byla slavnostně otevřena 15. 5. 2014. UCEEB sdružuje špičkové akademiky ze čtyř fakult – stavební, strojní, elektrotechnické a biomedicínského inženýrství, kteří se společně zabývají udržitelnými budovami. Klade si za cíl přirozeně sladit vědce z oborů, které mají k energeticky úsporným budovám blízko, a řešit problematiku komplexně.

KONTAKT

Třinecká 1024
273 43 Buštěhrad

T: +420 224 356 701
E:
info@uceeb.cz

www.uceeb.cz

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava má za sebou více než 160 let existence. Tato univerzita sama realizuje nebo se spolupodílí na mnoha významných projektech v oblasti výzkumu a vývoje a spolupracuje s řadou domácích i zahraničních univerzit a se soukromým sektorem.

KONTAKT

17. listopadu 15/2172
708 33 Ostrava-Poruba

T: +420 597 321 111
E:
univerzita@vsb.cz

www.vsb.cz

Vysoké učení technické v Brně Vysoké je vysoká škola s více než stoletou tradicí. VUT v Brně se řadí ke třem procentům nejlepších světových univerzit. Solární asociace v jejím rámci spolupracuje zejména s Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií a Ústavem elektrotechnologie. Na VUT funguje také jedna z prvních akreditovaných laboratoří pro fotovoltaiku v ČR.

KONTAKT

Antonínská 548/1
601 90 Brno

T: +420 541 141 111
E:
vut@vutbr.cz

www.vutbr.cz